Wim hof metoda je bila odlična za regeneracijo

Kar nekaj let sem redno treniral boks. Tako pa je ta šport postal kar del mojega življenja, saj sem porabil ogromno ur na temu, da bi izpopolnil to borilno veščino. No z leti pa mi je to do neke mere uspelo, saj sem se lahko takrat začel odpravljati na tekmovanja, kar pa mi je bilo res zelo všeč, saj je bil to nekakšen fizični in pa mentalni izziv, na katerega pa sem se moral resno pripraviti.

Wim hof metoda je bila odlična za regeneracijo

No tako pa so bili treningi res zelo naporni za telo. To pa je logično, saj gre pri boksu za šport, pri kateremu se lahko resno poškodujemo, če ga ne jemljemo resno.

No tako pa je bila tudi regeneracija telesa in mišic, zaradi tako napornih treningov, zelo počasna. Zato pa sem glede tega želel nekaj narediti, saj se mi je vedno zdelo, da če bi izboljšal svojo regeneracijo, bi lahko bil veliko bolj uspešen. Tukaj pa se je nato pojavila wim hof metoda. Tukaj pa gre za metodo, katera temelji na šokiranju telesa z mrazom. 

No tako pa sem wim hof metodo izvajal z hladnimi kopeli. Wim hof metoda sicer temelji na temu, da če telo postavimo v zelo mrzlo okolje, bomo s tem izboljšali krvni obtok, kar pa posledično vpliva na regeneracijo mišic in izboljša delovanje srca in posledično imunski sistem. Tako pa sem po navadi kopel napolnil z mrzlo vodo, nato pa sem za dodatno znižanje temperature, vanjo še dodal led. No tako pa mi je ta wim hof metoda nato res zelo pomagala, saj sem naslednji dan čutil, da je telo veliko manj uničeno, oziroma izčrpano od prejšnjega treninga.

Zato pa lahko zelo samozavestno rečem, da je imela wim hof metoda ogromno pri temu, kako uspešen sem bil pri boksu, saj mi je omogočala, da sem lahko treniral veliko bolj intenzivno, kar pa mi je dalo prednost pred ostalimi.