Dermatolog samoplačniško je včasih edina prava izbira

Ker so čakalne vrste v našem zdravstvu tako dolge, se mi zdi da je dermatolog samoplačniško v zadnjih letih postal že kar stalnica. Nastalo je zelo veliko kvalitetnih ordinacij, kjer nudijo strokovne usluge za dermatolog samoplačniško in na vrsto pridemo zelo hitro. Tako se je zgodilo tudi moji prijateljici, ki je na nogi opazila črno znamenje, ki se ji je zdelo, da se je tam pojavilo čez noč in ga prej ni imela. Naročila se je na pregled k svoji osebni zdravnici, ker bi podala svoje mnenje, vendar je bila bolna in sestra ji je rekla, da se vrne naslednji teden. 

Ko je poklicala naslednji teden ji je povedala, da ker zadeva ni bila nujna in ni bila bolna, prišla na vrsto za pregled čez dva tedna. Takrat je začela razmišljati, da bi bila dermatologija samoplačniško morda najboljša izbira, vendar si je predstavljala, da to stane kup denarja, ki si ga sama ni mogla privoščiti. Tako je čakala še dva tedna in dan pred pregledom je dobila obvestilo, da je njem pregled prestavljen na naslednji teden, ker je njena osebna zdravnica ponovno zbolela. V teh treh tednih se ji je zdelo, da je znamenje postalo vse večje in vsi smo ji svetovali, da bi dermatolog samoplačniško bil mogoče res edina prava izbira. 

Dermatolog samoplačniško je včasih edina prava izbira

Pa se ni dala, bila je zelo potrpežljiva oseba in je počakala še en teden in končno prišla do zdravnice. Le ta ji je svetovala naj se ponovno oglasi čez en mesec, da preverijo, če se je stanje kožnega znamenja kaj spremenilo. Če bi se bi dobila napotnico za dermatologa, kjer bi bila na vrsti čez šest mesecev. Tako je bila odločena, da je dermatolog samoplačniško edina prva izbira in da bi morala očitno to res storiti že mesec dni nazaj, ko je opazila znamenje. Tokoj je povprašala prijatelje za nasvet glede dermatolog samoplačniško in se naročila. Dobila je termin čez tri dni in dermatolog samoplačniško ji je postavil diagnozo zaradi katere je pričela zdravljenje v roku nekaj dni.