Ribarjenje je moj hobi, za udobno ribarjenje pa je potrebna delovna zaščita

Jutra na morju so nekaj najlepšega kar lahko človek vidi, točno ta jutra so mene očarala, da sem začel ribarit. Začel sem počasi, kupil sem si čoln, mreže, pripomočke, potrebna je bila tudi delovna zaščita, saj se človek čisto drugače počuti, če ve, da je pravilno oblečen, ker sonce na morju je močno, delovna zaščita pa te tako varuje pred soncem in tudi omogoči lažje ribarjenje brez poškodb.

Imel sem obdobje, ko sem ribaril vsako dan, vsako jutro sem šel z barko lovit ribe, užival sem v teh jutrih, moja delovna zaščita ni imela niti časa, da bi se posušila, tako sem včasih oblekel še na pol mokro. Vendar je bilo vredno, te dni sem resnično užival, poglobil sem se sam vase, kot da sem to potreboval, da sem se umiril, malo premisli, moje telo je zadihalo s polnimi pljuči in res sem bil srečen.

Tako sem kar nekaj časa živel, samo ribarjenje, oprema, delovna zaščita, morje, mreže mi je šlo po glavi, moje misli so bile zasedene z ribarjenjem. Danes ribarim malo manj, še vedno pa grem zelo rad, nimam več toliko časa, tako da grem večina za proste vikende, včasih pride tako, da grem dvakrat na dan. Še vedno uživam, zase pravim, da je to moja meditacija, da sem lahko zdrav na morju pa poskrbi delovna zaščita, ki me varuje.

Ne vem kako dolgo bom še užival v ribarjenju, vem pa, da si želim še dolgo, ker to je moj način življenja, ne morem kar naenkrat vse skupaj spremeniti in niti si ne morem predstavljati ,da bi živel brez ribarjenja, moje barke, jutranjega sonca in morja. Dokler je barka privezana, delovna zaščita pripravljena, želja po morju, tako dolgo bom užival na morskih valovih v soncu, ki je najlepše prav zjutraj, ko jaz odrinem iz marine.