Telefonska prodaja je lahko res zelo uspešna

Telefonska prodaja je nekaj, kar mora človek res zelo dobro znati. Prvo kot prvo je potrebno biti res zelo dober poslušalec in drugo. Kot drugo je potrebno res zelo dobro znati prodajati. Če znaš prepričati osebo k nakupu določenega produkta, potem je telefonska prodaja definitivno zate.

Je pa tudi res, da telefonska prodaja definitivno ni za vsakega. To sem na primer jaz. Sama res nikoli nisem znala kaj dosti komunicirati z ljudmi in tudi ko sem mislila, da sem se že navadila. Na to sem ugotovila, da to ni to. Začela sem delati v nekem podjetju, kjer je bila seveda telefonska prodaja. Ko sem začela klicati stranke in ko so te stranke začele vpiti na mene, sem bila seveda vsaj sebe in s skorajda obupala. Ugotovila sem, da telefonska prodaja definitivno ni za mene. Je pa res, da se tega lahko probam naučiti.

Telefonska prodaja je lahko res zelo uspešna

Malce sem prebrskala razne nasvete ter govorila z ljudmi, ki se že ukvarjajo s telefonsko prodajo. Povedali so bili, da moraš biti res samozavesten v sami prodaji in da moraš vedeti točno, kaj prodajaš. Vedeti moraš vse male malenkosti o produktu, ki ga pač prodajaš.

Na koncu sem rekla, da telefonska prodaja res ni za mene in tako sem se umaknila od tam. Sem pa točno vedela, komu bi to ustrezalo. Poklicala sem svojega brata ter mu razloži na situacijo ter ga vprašala, če bi morda on to preizkusil, saj sem menila, da bi to res bilo za njega.

Rekel je, da bi z veseljem preizkusila in bila sem res vesela za to. Ko je začel delati v telefonski prodaji, je zelo hitro ugotovil, da je torej za njega. Telefonska prodaja mu je bila zelo všeč in zelo veliko strank je pridobil na svojo stran, kar pomeni, da je zelo veliko produktov prodal in so bili nadrejeni res zelo navdušeni nad njim. Bila sem zelo vesela, da je ta služba bila primerna vsaj za njega, če že ni bila zame.