Mandlji so idealni za hujšanje

Mandlji veljajo za vrhunske oreščke, ki imajo zelo ugodno razmerje med kalcijem in magnezijem, kar je pomembno za uravnavanje številnih metabolnih procesov v organizmu. Dokazano je, da vam lahko mandlji pomagajo do vaše idealne postave. Vsebujejo zdrave maščobe, beljakovine ter v vlaknine v optimalnih razmerjih za delovanje na organizem. Njihova zelo pomembna lastnost je njihova nasitnost, kar pomeni, da vas bodo mandlji že v manjši količini dodobra nasitili za dalj časa. Tako se boste lahko izognili pastem med obroki, ki jih predstavljajo najrazličnejše sladkarije. Znano je dejstvo, da dajo sladkarije le kratkotrajen občutek sitosti, nato po se pojavi še večja lakota, kot ste jo imeli pred zaužitjem sladkarij. Prehranski strokovnjaki odsvetujejo uživanje sladkarij ter namesto njih spodbujajo uživanje oreščkov ter suhega sadja.

Med oreščki, ki jih dietetiki še posebej priporočajo pri hujšanju, so mandlji na prvem mestu. Svetujemo vam, da upoštevate njihove nasvete in jih tudi sami poskusite vključiti na vaš dnevni jedilnik. Zelo pomembno je, da so mandlji primerni tudi za sladkorne bolnike, saj ne povzročijo hitrega dviga sladkorja v krvi. Ta podatek je zelo pomemben, saj je znano, da se dandanes vedno več ljudi spopada s to boleznijo. Mandlji so znani tudi po tem, da so nevtralni ter ne povzročajo zakisanosti telesa, kar je še zlasti pomembno pri razstrupljanju organizma. Uživate jih lahko samostojno, dodate jih lahko musilju ali pa jih, namočene v vodo, zmiksate v smoothie z vašim najljubšim sadjem.

Zelo dober je smoothie, kjer so mandlji v družbi z banano, medom, smetano in mlekom. Tak smoothie je božanskega okusa in ima tudi svilnato teksturo. Možnosti, da postanejo mandlji stalen gost na vašem jedilniku, je res veliko. Zato se prepustite brskanju po knjigah, revijah in internetu ter dodajte še ščepec vaše domišljije. Prepričani smo, da vam bo uspelo najti najboljši način, da bodo postali oreščki vaš stalni spremljevalec.